Kuře na plechovce piva s restovanou zeleninou
Pečené kuře! A taaaak šťavnaté! To prostě musíte vyzkoušet! Kuře postavíte na plechovku piva, zajistíte alobalem a pod kuřetem se připravuje zelenina a brambory. Všechna šťáva se tak dostane přesně kam má a nic nepřijde na zmar!
Doba přípravy 20 minut |
Doba pečení 95 minut |
Počet porcí 2 osoby |
INGREDIENCE |
||
KUŘE |
ZELENINA |
SMĚS KOŘENÍ |
|
|
|
PŘÍPRAVA
1. Zapalte uhlí ve vašem Big Green Egg nebo jiném vhodném grilu a zahřejte s convEGGtorem a roštem na teplotu 180°.
2. Běhen zahřívání grilu si připravte zeleninu a brambory. Důkladně opláchněte a osušte. Vše nakrájíme na hrubší kousky, přidáme lístky šalvěje a větvičky rozmarýnu. Vše společně promícháme spolu s olejem. Dáme stranou a necháme odpočívat.
3. Smíchejte všechny ingredience koření na potírání kuřete. Mezi kůži a maso rozetřete část koření.
PEČENÍ
1. A teď ta nejpříjemnější část :) Třetinu piva z plechovky vypijte! Zbytek vložte na rošt a zavřete víko. Pivo zahřejte tak, dokud z piva nestoupá pára.
2. Opatrně dejte plechovku s pivem do pekáčku a zajistěte alobalem a následně na něj dejte kuře. Vše postavte na pekáček a přidejte zeleninu s bramborem a lehonce podlijte vodou. Zasuňte do stehna teploměr Meater a pečte dokud nebude zahřáto na 65°.
3. Jakmile bude teplota 65°, tak začněte potírat BBQ omáčkou. Než dosáhne teplota 72°, tak ještě 2-3x kuřátko potřete.
Je to pecka, co? Kuře je hotové, s úžasnou kůrčičkou a zelenina úžasně ochucená a upečená. Vypadá to skvostně, že? Tak dobrou chuť!